MFN-lid Wim Meijer

Mijn naam is Wim Meijer. Ik woon in Groningen, ben 64 jaar en vader van 2 studerende zonen van rond de 20.

In 1979 woonde ik in Drachten, mijn diensttijd startte toen in Blerick (Venlo). Daar kreeg ik een opleiding tot chauffeur op een DAF YA 126 GWT, een militaire ziekenauto (ik zet de vakterm er in omdat vast meer MFN-leden de diensttijd meemaakten).
Een collega had een heel mooie grote motor. Hij woonde in de buurt en ik ben met m'n brommerhelm 2 keer achterop mee geweest, heel Nederland door. Mooi! Geweldig, zo direct in de wind zitten, vrijheid. Daar is het motorrijdzaadje stevig bemest. Mijn broer en ik hadden samen al van 3 PUCH's MS50 2 rijdende exemplaren gemaakt. Met een groot badkuipstuur reed ik daarmee rond, met wind mee boven de 60 km/u.

Zo'n 35 jaar geleden behaalde ik mijn motorrijbewijs en kocht ik een YAMAHA XS 650. Hier heb ik veel mee gereden door Europa, onder andere Tsjechoslowakije, Frankrijk en Italië werden bezocht. Toen lukte het nog om in 1 keer vanuit Italië terug te rijden, bij motorcamping d'n Tourstop in Horst hielpen ze ons van de motor af, het soepele was tijdelijk totaal verdwenen.


Yamaha XS650

In die 35 jaar heb ik meerdere motoren gereden, meest YAMAHA. De MT01 was wel mijn allermooiste om naar te kijken. En dan vooral dat motorblok, een 2-cilinder met 1670 cc en 150 Nm!


Yamaha MT01

Toch was ik die eerste motorritten niet vergeten, dat was op een MOTO GUZZI V7 SPECIAL. Een paar jaar geleden zat ik wat ruimer in de centen en kocht er één, een heerlijke brommer om met mooi weer dijkweggetjes te verkennen.


Moto Guzzi V7 Special

Voor de grotere ritten had ik een YAMAHA TRACER 900 GT, wat een geweldig motorblok!


Yamaha Tracer 900 GT

Nu heb ik vanwege ongemak aan mijn lichaam een lagere motor gekocht, een BMW R1200R.


BMW R1200R

Tja, hoe kom je dan tot de MFN? Ik zocht ooit, zo'n 15 jaar geleden, op internet naar motorinformatie. Al zoekende verdwaalde ik op de site van de MFN en dat sprak me aan. Toen ben ik motorzegels gaan sparen, en dat vind ik nog steeds een fijne winteractiviteit.

Na wat uitzendbaantjes heb ik 12½ jaar in de kinderrevalidatie gewerkt, zeer fijn. Met lichamelijk gehandicapte jongeren werken. Lekker puberen, maar ook samen naar DoeMaar, helpen vuurwerk afsteken en belletje trekken.
Daarna heb ik 30 jaar in een groot kringloopbedrijf met 50 mensen gewerkt als bedrijfsleider. Zeer motiverend werk, elke dag is anders. Goederen, personeel en klanten zorgen steeds weer voor verrassingen. Naast 8 reguliere medewerkers zijn er mensen van allerlei pluimage met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.
Stagiaires, vrijwilligers, mensen via de GGZ, VNN, Sociale Dienst, etcetera. Het is elke dag net Sinterklaas, steeds een verrassing wat er binnenkomt. Ik heb in die tijd ook veel binnenkomende zegels gekocht en ben die nu aan het uitzoeken.
Gericht koop ik zegels met het thema transport, vaar-, voer- en vliegtuigen. Mijn liefde gaat vooral uit naar zegels uit het interbellum, met stoere mannen en vrouwen, liefst met rokende fabrieken op de achtergrond. Hier een paar voorbeelden:

De meeste zegels met solo een transportmiddel zeggen me minder, wel heel leuk vind ik bijvoorbeeld het vervoer van de PTT of politie door de jaren heen. Van de meeste velletjes uit de nieuwtjesdienst wordt ik ook niet warm, ik vind het vaak slechte, zonder liefde getekende bulk.
Wel leuk vind ik het om een hele dag op een beurs 10 cent boeken door te zoeken, en dan met 100 zegels thuis te komen. Dat zoeken en vinden spreekt me aan. Die ene dure zegel zal je in mijn verzameling niet vinden.

Sinds februari ben ik gestopt met werken. Daarom zocht ik een andere invulling van mijn tijd, en hiervoor heb ik het bestuur benaderd in de hoop hen en de verdere Motor Filatelisten Nederland te kunnen assisteren in deze mooie hobby.

 

Wim Meijer

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home